Αναφορά από τον ιστότοπο «www.esos.gr», στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην αναφορά, όπου υπάρχει σε σύνδεσμο το πρόγραμμα του συνεδρίου με την συμμετοχή στην 11η σελίδα :

https://www.esos.gr/arthra/54365/4o-epistimoniko-synedrio-panellinias-enosis-sholikon-symvoylon


 

Ανάρτηση από τον Ιστότοπο «www.alfavita.gr» της ανακοίνωσης το για το συνέδριο με τίτλο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις» που διοργανώνει στις 4,5 και 6 Μαΐου 2018 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού της Προγράμματος Erasmus+ , KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανάρτηση :

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/epimorfosi/sholeio-anoihto-stis-koinonikes-kai-paidagogikes-prokliseis-synedrio


Ανάρτηση από τον Ιστότοπο «www.alfavita.gr» του Δελτίου Τύπου για την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ , KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανάρτηση :

http://www.alfavita.gr/arthron/ypoyrgeio-paideias/pde-kentrikis-makedonias-epimorfosi-prosfygikoy-metanasteytikoy


 

Αναφορά από τον Ιστότοπο «www.alfavita.gr» στο εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ , KA2, Xenios Zeus, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην αναφορά :

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko-2017-18-gia-enishytiki-didaskalia-kai-diaforopoiimeni


 

Ανακοίνωση από τον Ιστότοπο «www.fresh-education.blogspot.gr» του συνεδρίου με τίτλο : «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις» που διοργανώνει  η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού της Προγράμματος Erasmus+ Xenios Zeus .

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

https://fresh-education.blogspot.gr/2017/12/4-5-6-2018.html


Ανακοίνωση από τη «Σερραϊκή Τηλεόραση στο Διαδίκτυο»  του συνεδρίου με τίτλο: «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις» που διοργανώνει στις 4,5 και 6 Μαΐου 2018 η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού της Προγράμματος Erasmus+ , KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://www.serrestv.gr/tv/article_read.php?a=21725


Αναφορά από τον ενημερωτικό Ιστότοπο «kilkiswebtv.blogspot.gr» για τη Συμμετοχή του Δήμου Παιονίας στο πρόγραμμα Erasmus+, KA2, Xenios Zeus. Στην ανάρτηση δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα.  

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://kilkiswebtv.blogspot.gr/2016/10/2-31-10-2016.html?m=1


Αναφορά από τον ενημερωτικό Ιστότοπο «www.neaflorina.gr», στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα, διάρκειας 35 ωρών, που προσφέρεται για δεύτερη φορά από την Παιδαγωγική Σχολή του ΠΔΜ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://neaflorina.gr/2017/11/epimorfotiko-programma-xenios-zefs-apo-panepistimio-dytikis-makedonias-video-pics/


Αναφορά από τον ενημερωτικό Ιστότοπο «www.neaflorina.gr», στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος. Δίνονται γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και η ανάρτηση συνοδεύεται από σχετικό βίντεο από τη συνάντηση.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://neaflorina.gr/2017/03/enarktiria-synantisi-tou-epimorfotikou-programmatos-xenios-zefs-video-pics/


Εκτενής αναφορά από τον Ιστότοπο του εταίρου του Προγράμματος του «Δικτύου Άλφα» σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, KA2, Xenios Zeus. Η ανάρτηση αναφέρει γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, αλλά και αναλυτική περιγραφή της συμβολής του συγκεκριμένου εταίρου στο πρόγραμμα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://www.diktioalpha.gr/articles_det.asp?artid=145


Αναφορά από τον Ιστότοπο «www.airetos.gr»  σχετικά με την Hμερίδα Ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 06 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο Παιονίας, και απευθυνόταν στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στους κατοίκους της Παιονίας, για το πρόγραμμα επιμόρφωσης προσφύγων – μαθητών, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

https://airetos.gr/xenios-zeus-hmerida-enimerwsis-gia-tin-diaxeirisi-prosfygikon-roon-sto-dimo-paionias.aspx


Ο δικτυακός τόπος του Εταίρου του Προγράμματος «H.R.Y.O.» ( Μ.Κ.Ο. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους νέους), κάνει εκτενή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, KA2,  Xenios Zeus  και στην Εναρκτήρια Συνάντηση του προγράμματος (Kick off Meeting).

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://www.hryo.org/diamo-via-al-progetto-xenios-zeus/


Ο δικτυακός τόπος του Εταίρου του Προγράμματος «H.R.Y.O.» ( Μ.Κ.Ο. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους νέους), κάνει αναφορά στην 2η Συνάντηση μεταξύ των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2,  Xenios Zeus  που έλαβε χώρα στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://www.hryo.org/secondo-incontro-trai-partner-del-progetto-xenios-zeus/


Αναφορά από τον δικτυακό τόπο «BLTeae» (BLTeae is all about supporting teacher educators’ professional development through Blended Learning based on innovative constructivist theories) στην 2η Συνάντηση μεταξύ των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2,  Xenios Zeus που έλαβε χώρα στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://blteae.eu/article/meeting-xenios-zeus-partners-palermo


 

Στο δικτυακό τόπο του Εταίρου του Προγράμματος του Πανεπιστήμιου της Aix-Marseille της Γαλλίας (ESPE), γίνεται αναφορά στην 3η Συνάντηση μεταξύ των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2,  Xenios Zeus που έλαβε χώρα στη Μασσαλία της Γαλλίας.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

https://espe.univ-amu.fr/news/2371/3eme-reunion-transnationale-du-projet-xenios-zeus-a-marseille


Ο δικτυακός τόπος του Εταίρου του Προγράμματος του Πανεπιστήμιου της Aix-Marseille της Γαλλίας (ESPE), κάνει εκτενή αναφορά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

https://espe.univ-amu.fr/fr/projets-programmes-0


 

Στο δικτυακός τόπος του SIRIUS – the European Policy Network on the Education of Children and Young People with a Migrant Background (SIRIUS – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικής πάνω στην Εκπαίδευση Παιδιών και Νέων με Προσφυγικό Υπόβαθρο) γίνεται μία μικρή αναφορά στο ετήσιο συνέδριο, όπου συμμετείχε η Ελλάδα με την κ. Νεκταρία Παλαιολόγου από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και την  κ. Κρυσταλλία Στάικου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρατίθεται εικόνα με την συμμετοχή. 

http://www.sirius-migrationeducation.org/sirius-annual-policy-conference/

sirius


 

Ανάρτηση από το δικτυακό τόπο του Migration Policy Group (Strategic thinking on Mobility, Equality and Diversity), έκθεσης που περιγράφει τα αποτελέσματα έρευνας που εξετάζει τις πολιτικές που ενδυναμώνουν την επαγγελματική δυνατότητα των σχολείων σε σχέση με την εκπαιδευτική θέση των παιδιών με προσφυγικό υπόβαθρο.

Στο αρχείο που επισυνάπτεται η αναφορά στη Ελλάδα ξεκινάει στην 95η σελίδα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για τη μετάβαση στην ανάρτηση και για να ανοίξετε το σχετικό έγγραφο :

http://www.migpolgroup.com/portfolio/professional-capacity-in-schools-as-regards-education-for-migrant-childrens-an-exploration-of-policy-measures-in-the-sirius-network-countries/


Ανάρτηση στον δικτυακό τόπο του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της ανακοίνωσης του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, όπου γίνεται αναφορά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανακοίνωση :

http://www.enl.auth.gr/gala/2017/conf2017_en_erasmus.htm


 

Ανάρτηση από τον Ιστότοπο «www.alfavita.gr» της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσλονίκης για τα σεμινάρια 44 ωρών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, Xenios Zeus που διοργανώθηκαν από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και το Δίκτυο Άλφα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην αναφορά :

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/prosklisi-epimorfosi-se-themata-ekpaideysis-paidion-prosfygon-ilikias-6-15-eton


 

Αναφορά από τον Ιστότοπο «www.fresh-education.blogspot.gr» στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 Xenios Zeus και στο εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε από τους φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην αναφορά :

https://fresh-education.blogspot.gr/2017/12/xenios-zeus-erasmus-plus-ka2.html


 

Ανάρτηση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Διεθνής Ακαδημίας Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (International Academy of Technology, Education and Development) του Οδηγού καλωσορίσματος που αναπτύχθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στην ανάρτηση :

https://library.iated.org/view/IOANNIDOU2017DIA