Την Τρίτη 16-01-2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε βιωματική επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Τάξεις Υποδοχής στα δημοτικά σχολεία της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την Ημερίδα διργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (9ης, 12ης, 10ης, 11ης, 13ης, 14ης, 15ης, 16ης, 17ης, 18ης και 22ης Περιφέρειας) με ομιλήτριες τις κ. Ελένη Ξεφτέρη και Θέκλα Μιχάλογλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός από τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus, και συγγραφείς του «Εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά πρόσφυγες».

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο (2/10-1-2018, της Σχολικού Συμβούλου κ. Μυλωνά Ζαφειρούλας) κάντε κλικ εδώ.

 

Συμμετοχή στο Ετήσιο Συνέδριο SIRIUS - the European Policy Network on the Education of Childrenand Young People with a Migrant Background (SIRIUS – Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικής πάνω στην Εκπαίδευση Παιδιών και Νέων με Προσφυγικό Υπόβαθρο), της Ελλάδας με εκπροσώπους την κ. Νεκταρία Παλαιολόγου από την Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την κ. Κρυσταλλία Στάικου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και έγινε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.


 

 

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2017 , στο μικρό αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, με τίτλο: «Preparing youths for a diverse tomorrow», που υλοποιήθηκε από το Α’ ΚΕΔΔΥ από 3 έως 9 Οκτωβρίου 2017. Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία φιλικών ως προς το "διαφορετικό" περιβαλλόντων, όπου με την προώθηση της κοινωνικής συνοχής οι νέοι δεν θα αποκλείονται και θα συμμετέχουν ως ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο (1478/6-9-2017 του Α’ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης) κάντε κλικ εδώ 


 

Διοργάνωση ημερίδας από τον Σχολικό Σύμβουλο Απόστολο Καρύδα με επιμορφώτριες τις κ. Ελένη Ξεφτέρη και Θέκλα Μιχάλογλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός από τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus, και συγγραφείς του «Εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά πρόσφυγες»

 Παρατίθεται η ανακοίνωση του Σχολικού Συμβούλου.


Σας ενημερώνω ότι πρόκειται να οργανωθεί ΕΚΤΑΚΤΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) ΗΜΕΡΙΔΑ για όλους τους/τις εκπαιδευτικούς (ΠΕ70 & εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) της 9ης ΠΕ Α/θμιας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα:

 

«Παιδιά προσφύγων στις τάξεις του πρωινού σχολείου: ιδέες και πρακτικές συνεκπαίδευσης»

 

Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥστο 37ο  ΔΣΧ Θεσ/νίκης  (ώρες 2:00 μ.μ. 5:00 μ.μ.).

Επιμορφώτριες στην ημερίδα θα είναι οι εκπαιδευτικοί  κ. Ελένη Ξεφτέρη και Θέκλα Μιχάλογλου (συγγραφείς του «Εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά πρόσφυγες» που παρήχθη στα πλαίσια του Προγράμματος “Xenios Zeus” ).

Η ημερίδα απευθύνεται προαιρετικά σε όλουςτους/τις εκπαιδευτικούς (ΠΕ70 και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) της 9ηςΠΕ, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι/ες δεν έχουν παιδιά προσφύγων στις τάξεις τους. Αυτό, γιατί, οι οικογένειες προσφύγων βρίσκονται σε μια κατάσταση διαρκούς κινητικότητας και αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανόν την επόμενη χρονική περίοδο όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμβεί να έχουμε παιδιά προσφύγων στις τάξεις μας. Έχει νόημα, επομένως, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι/νες  για τη σωστή υποδοχή των παιδιών αυτών στο περιβάλλον του σχολείου και της τάξης.


 

Παρουσίαση στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, KA2, Xenios Zeus.

Παρατίθενται εικόνες με την συμμετοχή στο συνέδριο.

  • references_synedrio_ss
  • references_synedrio_ss_2
  • references_synedrio_ss_3

Simple Image Gallery Extended


Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την μετάβαση στο πρόγραμμα του Συνεδρίου :

http://www.pess.gr/attachments/article/294/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91%20%20%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD%204%CE%BF%CF%85%20%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%A0%CE%95%CE%A3%CE%A3.%20%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1%209-10%20%CE%94%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%202017.pdf